OM MIG

”Du är konstig du, Anne. När du skriver om andra gör du det med djup empati och värme, men när du ska beskriva dig själv blir du nästan klinisk.” Så sa en god vän och samarbetspartner.

Och ja, så är det. Språket är min passion och mitt verktyg, empatin min största tillgång och mitt tyngsta kors.

Men:

Jag lyfter hellre fram andra än mig själv. Därför har jag valt att fungera som chefredaktör för nättidningen Existens samt att hålla kurser för de som vill lära sig skriva olika slags texter: artiklar, bloggar, fiktiva berättelser och marknadsföringstexter.

Jag är dessutom en av Svenska Österbottens litteraturförenings lektörer. Det betyder i praktiken att jag läser manus och skriver utlåtande.

Jag har skrivit elva böcker – fem är mina, sex har jag skrivit enligt uppdrag, antingen ensam eller i samarbete med någon.

Jag har levererat artiklar – mest faktaartiklar, men även reportage och personporträtt – till ett 20-tal tidningar i Finland, Sverige, Norge och Danmark. Jag har även arbetat som frilansförfattare för veckotidningar i Sverige och Norge.

Jag har vunnit två skrivtävlingar – en tävling i kvalitetsjournalistik för Le Monde diplomatique år 2010 och en novelltävling ordnad av Hemmets Veckotidning år 2003.